четвртак, 12. фебруар 2015.

Угледни час Квиз о Светом Сави

У свечаној сали ОШ „Милица Павловић“ 12.2. 2015. наставница Тања Ђорђевић са ученицима одељења VII-5 и VIII-3 одржала је угледни час на тему Квиз о Светом Сави.
Угледни час Квиз о Светом Сави осмишљен је тако да ученици на основу већ усвојеног знања o Светом Сави, на основу истраживачких задатака које су добили на претходним часовима и уз објашњења наставника на самом часу, могу самостално и групно да одговоре на питања о животу и раду Светог Саве, о делима из народне и уметничке књижевности која о њему говоре, као и о задужбинарству и културноисторијском значају манастира владарске лозе Немањића.
Час је имао не само такмичарски, већ и образовни смисао - систематизовање и проширивање знања о највећем српском светитељу и просветитељу.
Тема о Светом Сави је увек актуелна, комплексна, па самим тим погодна за повезивање градива српског језика са градивом других предмета, као и за повезивање и сажимање градива из више разреда.
Корелацијаје вршена унутар самог предмета као и са наставним садржајима историје,верске наставе, информатике, ликовне и музичке културе.
Мотивисаност и ангажовање ученика било је на веома високом нивоу, ученици су били активни и показали су свој истраживачки и такмичарски дух, а и веома добро знање.
Такмичарску екипу осмог разреда чиниле су: Ана, Ивана Ђурђина, Мина и Марија, док су Софија, Магдалина, Јана, Михајло и Лука представљали екипу седмог разреда.
Исход квиза до самог краја је био неизвестан, за један бод победила је екипа осмог разреда.
Часу су, као помоћ и подршка, присуствовали вероучитељи Милош Живановић и Ђорђе Чоловић, Биљана Лукић, библиотекар, Јована Јовановић, педагог школе.