четвртак, 21. новембар 2019.

Трећа награда из српског језика на конкурсу Дигитални час


Трећа награда за рад под називом Увела ружа, Борисав Станковић, на наградном конкурсу „Дигитални час 2019/2020“ који расписује Министарство трговине, туризма и телекомуникација, у области друштвених наука, освојила је Тања Ђорђевић, проф. српског језика у ОШ Милица Павловић“ у Чачку.


Опис рада: Наставна јединица Увела ружа, Борисава Станковића обрађује се у осмом разреду. Време предвиђено за реализацију наставне јединице је један наставни час.
Обради поменуте наставне јединице претходи низ припремних активности. Циљ овакве организације часова био је подстицање активног учешћа свих ученика у свим сегментима анализе и интерпретације часа кроз корелацију више наставних предмета и интерактивно учење, модел изокренуте учионице. Мотивација је подстакнута информатичком технологијом која је помогла да се, оваквим корелативним приступом настави, ученици усмере и пружи им се могућност да сазнања из различитих области обједине и усаврше. Час је осмишљен и организован уз помоћ веб-алата.
Како би се олакшала припрема и реализација најављених активности, за потребе овог часа отворен је блог https://tajjja.wixsite.com/mysite/blog/  коме су сви ученици били у обавези да приступе. Преко поменутог блога наставник обавештава ученике о предстојећим активностима, дели им задужења, усмерава их, и подстиче стваралачки процес. Припрема часа текла је у више фаза, корака.
Завршни део часа можете погледати на јутјубу https://www.youtube.com/watch?v=18GV7IomXCM